Teken jij ook?

Een petitie opgezet door Nannie Kruissel:

Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar wil de afdeling Bijzondere Tandheelkunde eind van dit jaar sluiten. Hierdoor verliezen 1.900 kinderen en volwassenen uit Noord-Holland hun specialistische tandheelkundige zorg onder één dak. 

Zij kunnen niet of onvoldoende geholpen worden door andere reguliere tandheelkundige praktijken in de regio, omdat er sprake is van gedragsproblemen, een lichamelijke/verstandelijke beperking, extreme angst en/of autisme. Maar ook mensen met andere problemen zoals een te grote kokhalsreflex, kaakgewrichtspijn of een niet goed aangelegd gebit kunnen er terecht bij een betrokken, specialistisch, vast team onder één dak, zodat er een goede vertrouwensrelatie kan worden aangegaan.

Daarnaast is er de unieke mogelijkheid een multidisciplinaire behandeling te ondergaan met de kaakchirurgen en orthodontisten. Ook kan een onderzoek/behandeling onder narcose plaatsvinden in combinatie met een andere specialist zoals een kinder-, revalidatie-, oog- of kno-arts.

Deze vorm van maatwerk beperkt de reistijd en extra belasting voor mensen, voor wie het soms al erg moeilijk is om naar een ziekenhuis te gaan. 

Kennis, kwaliteit en laagdrempeligheid kenmerken deze unieke vorm van zorg, die niet verloren mag gaan door een verkeerde beslissing!

Helpt u ons hierbij?

Teken dan deze petitie, die zal worden aangeboden aan de directie van het ziekenhuis. 

En wilt u deze petitie verder verspreiden? Wij zijn u heel dankbaar!

Namens alle patiënten van bijzondere tandheelkunde Alkmaa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *