Ervaringsdeskundige Peter van Dijk vertelt deze avond over overlevingsstrategieën die hij gebruikt om met zijn autisme om te gaan. Hij praat openhartig over zijn autisme, vertelt boeiende verhalen en geeft veel praktische tips hoe te (over)leven met autisme. Hij deelt de strategieën die hij gebruikt.

Peter vertelt uitgebreid over autisme en relaties. Wat doe je bijvoorbeeld als je partner steeds zegt: “Ik praat tegen een muur” of “waarom reageer je zo vaak kortaf” hoe los je dat op?

De partner zonder autisme kan er vaak tegen aanlopen niet begrepen te worden op gevoel en emoties. Hij of zij kan denken: ben ik dan niet belangrijk genoeg voor je? Bij een goede communicatie kun je van elkaar begrijpen hoe de ander reageert. Vaak is het meer onmacht dan kwade opzet. Als de ander dat begrijpt kan dat voor veel meer begrip en minder irritatie zorgen. Relaties kunnen moeilijk zijn als je door autisme verschillend bent.

“Een thuis moet een thuis zijn zonder stress. Hoe kun je daarvoor zorgen?  Tijdens deze presentatie geeft Peter hier antwoord op. Er is gelegenheid voor het publiek vragen te stellen.”

Belangrijke gegevens
Wanneer: maandag 21 februari 2022
Aanvang:19.30 uur
Einde: 21.30 uur
Toegang: gratis, we vragen een kleine bijdrage voor koffie en thee.
Adres: Buurtcentrum A3, Dorpsstraat 386, 1566 BR Assendelft

Covid-19
Wij werken tijdens deze bijeenkomst niet met het corona-toegangsbewijs. In zaal is voldoende ruimte om afstand van elkaar te houden. Daarnaast dragen we tijdens het lopen een mondkapje. Deze mag af als je gaat zitten.

Aanmelden is noodzakelijk kan via onderstaand formulier. Voor vragen kun je contact met ons opnemen via info@zaansautismeloket.nl